Linas Matkasse dag 2

Hej igen! Linas matkasses andra rätt denna vecka var Spättafilé i citron- och persiljesås med potatis. Som jag skrev i föregående inlägg så finns inte denna veckas recept på nätet utan jag får skriva ut dom här, så här nedan följer dagens recept.

Spättafilé i Citron- och Persiljesås med Potatis

Svårighetsgrad: Medel

 

Ingredienser:

-          Citron

-          Grädde

-          Gurka

-          Morötter

-          Pepparrot

-          Persilja

-          Potatis

-          Purjolök

-          Rödspättafilé

-          Ärtskott

-          Fiskbuljong (H)

-          Mjölk (H)

-          Olja (H)

-          Salt (H)

-          Svartpeppar (H)

-          Vetemjöl (H)

1. Koka 900g potatis.

2. Skiva 1/3 purjolök tunt och fräs den i 1 msk olja. Pudra över 1 msk vetemjöl. Rör ner ½ dl grädde, 1½ dl mjölk och 1 dl vatten. Tillsätt 1 tärning fiskbuljong och låt såsen koka upp.

3. Strö ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar över ca 600g rödspättafilé. Rulla ihop fisken och lägg ner rulladerna i den kokande såsen. Sänk värmen, täck med ett lock och låt fisken sjuda i såsen i 7-10 minuter.

4. Riv 200g morötter och ½ gurka grovt. Blanda med ½ ask ärtskott till en sallad och ringla över 1 msk olja (gärna en god olivolja).

5. Riv skal av 1 citron (bara det gula, de vita smakar beskt). Strö citronskalet och 15g persilja (½ ask) över fisken.

6. Skala och finriv ½ bit pepparrot och lägg upp i en skål. Skär citroner i klyftor.

7. Servera spättarulladerna med citron- och persiljesås, nyriven pepparrot, citronklyftor, kokt potatis och sallad.

Rätten var inte så svår att laga och tog inte heller så långtid att göra. Mamma och pappa älskade resultatet men vi ”barn” i familjen tyckte inte att det var lika älskvärt som våra föräldrar. Här är i alla fall resultatet med tillbehör och allt:

Nästkommande recept här på bloggen kommer att vara Dill- och pepparrotsgryta med kalkonkorv och kamutvete ett recept som killarna i familjen gillade. På återseende!
//Alexandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0