Dalakassen dag 5

Halstrad lax med pasta och vit sparris var Dalakassens sista maträtt denna vecka. Här nedan kan ni se hela receptet då recepten inte finns på hemsidan.

Färsk lax 600 g

Pasta 400 g

Vit Sparris, fryst 200 g

Färsk ananas ½ st

Röd paprika 1 st

Socker (x)

Vinäger, röd (x)

Soja, japansk (x)

Salt (x)

Peppar (x)

Olja (x)

Ingredienserna markerade med (x) är de basvaror som inte följer med i kassen utan som man oftast har hemma själv och om inte då måste införskaffa. Här nedan följer receptet:

(25 minuter)

Ta ut sparrisen ur frysen.

Tillaga pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Gör laxdressingen genom att blanda 1 msk + 1 tsk soja, 1 msk vinäger, 1 tsk vatten, 1 krm socker, lite salt och peppar. Rör om. Tillsätt 1 msk + 1 tsk olja (gärna raps-). Om du har senapspulver så tillsätt gärna 1 krm av detta.

Dela laxfilén i portionsbitar och pensla på dressingen.

Stek laxen i lite olja 1-2 minuter på varje sida.

Värm sparrisen enligt anvisningar på förpackningen.

Dela en färsk ananas mitt itu. Skär bort skalet från ena halvan och skär bort den hårda stocken i mitten av frukten. Dela ananasen i kuber. Dela en paprika, ta ur kärnorna och skiva den. Blanda ananas och paprika i en skål.

Häll av pastan och ringla lite olja över.

Servera nykokt pasta med halstrad lax, vit sparris och sallad av ananas och paprika.

Rätten var super enkel att göra och gick väldigt fort. Jag serverade laxen till en chilipasta som jag faktiskt hittat på Lidl istället för den som skickades med i kassen. Väldigt bra pasta om ni frågar mig då den är lite matigare än dom flesta andra storters pasta jag ätit. Det var inget fel på den pastan som fanns i kassen men jag ville servera rätten med chilipastan. Men tillbaka till rätten så tycker jag att resultatet blev bra och det verkade uppskattas här hemma. Här kommer bilden på mitt resultat:

Så då var det återigen dags att summera en vecka, denna vecka har jag ju följt Dalakassen och måste säga att jag är väldigt positiv till Dalakassen efter denna vecka. Det började bra redan när jag för några veckor sedan mailade till de tre matkassarna som jag ville följa (Dalakassen, Linas Matkasse och Ica’s Inspirations kasse) och direkt fick en väldigt bra respons från Dalakassen. Jag var ute efter att få en matkasse skickad till min mormor då jag själv bor utanför leveransområdet utan att påbörja någon prenumeration. Dalakassen var snabba  att svara och hjälpte mig med precis det jag ville och jag fick en jättebra service.  Kommer återkomma till detta ämne längre fram då jag inte har fått något bra första intryck av varken Ica eller Linas Matkasse gällande denna punkt. Men åter tillbaka till Dalakassen så ser vi här nedan en liten ekonomisk sammanställning av middagskostnader och portionspriser. Eftersom detta var min första kasse så fick jag den till ett nedsatt pris med 200 kr och landade då på ca 33 kr per portion.

Inköpskostnaden

650

delat på 5 dagar

5

1 middagskostnad

130

delat på 4 personer

4

Ca kostnaden per portion

32,5

 

Tittar vi istället här nedan så ser vi hur det skulle sett ut om jag fortsatt att prenumerera på Dalakassen. Kassen kostar alltså 850 kr per leverans vilket jag tycker är en summa jag skulle vara villig att betala för att få kassen hemkörd och slippa större delen av handlingen och dessutom få hjälp och inspiration till en lättare vardag och mer välstrukturerad kost.

Inköpskostnaden

850

delat på 5 dagar

5

1 middagskostnad

170

delat på 4 personer

4

Ca kostnaden per portion

42,5

 

Jag är väldigt positivt överraskad över hur bra jag tycker att allt har gått med Dalakassen och tycker verkligen att dom förtjänar ett bra betyg. Så dags att ta fram betygsystemet.

Betygsystemet består som ni vet av tre kriterier: 
1, Pris
2, Variationsmöjligheter
3, Smak

 

Dalakassen får 3 välförtjänta stjärnor

Det kan verka konstigt att Dalakassen får en stjärna för variationsmöjligheter men jag har under hela projektet räknat in hemsidor, service och förståeliga recept i denna punkt och tycker därför att Dalakassen har gjort sig mer än förtjänta till även denna stjärna! Är ni intresserade av att prova Dalakassen så tycker jag att ni ska besöka deras hemsida så får ni där all hjälp ni behöver! http://dalakassen.se/

Nästa gång jag kommer tillbaka är först vecka 07 och då med Linas Matkasse. Hade hoppats på att ha den redan denna vecka (05) men då Linas Matkasse inte svarat på mitt mail och inte på något sätt försökt hjälpa till så blir hela min planering lite framskjuten, men men jag kanske kommer in med lite andra recept under mitt lilla uppehåll. Så glöm inte att kika in och kolla för eventuellt så kommer det upp någon överraskning. Ha det bäst tills vi hörs igen!
//Alexandra

Dalakassen dag 4

Dalakassens fjärde rätt var Tacos al pastor, här kommer hela receptet med alla ingredienserna.

Benfri fläskkotlett 550 g

Gul lök 2 st

Tortillabröd 8 st

Färsk ananas ½ st

Isbergssallad ½ huvud

Lime 1 st

Chilifrukt 2 st

Avokado 1 st

Röd paprika 1 st

Olja (x)

Spiskummin (x)

Vinäger, röd (x)

Salt (x)

Ingredienserna markerade med (x) är de basvaror som inte följer med i kassen utan som man oftast har hemma själv och om inte då måste införskaffa. Här nedan följer receptet:

(30 minuter)

Tacos el Pastor är en rätt med fläskkött i chilisås som man gärna äter i Mexico.

Strimla köttet och lägg i en skål.

Dela 2 chili, ta bort kärnor och hacka den.  Är någon av dina gäster känslig för stark smak, börja med 1 chili och smaka av med den andra eller ha den vid sidan om.

Koka upp 1 dl vatten, 1 msk vinäger och den hackade chilifrukten. Tillsätt 1 tsk spiskummin och 1/2 tsk salt. Ta av kastrullen från plattan och lägg i det strimlade köttet. Låt det ligga en stund.

Skala och hacka 2 gula lökar. Bryn dem i 1 msk olja i en stekgryta.

Skala och ta bort rotstocken från 1/2 ananas, tärna ananasen smått.

Tillsätt ananasen i grytan med lök.

Lägg ner köttet med marinaden i stekgrytan och stek till köttet är genomstekt. Smaka av.

Strimla 1/2 isbergssalladshuvud, klyfta en lime. Gröp ur en avokado och skär den i skivor. Dela en paprika, kärna ur den och skiva den. Blanda ihop grönsakerna till en sallad, eller servera varje grönsak för sig.

Servera tortillabröden med Tacosgrytan, salladen, paprikan och avokadon. Pressa lime över.

Som jag skrev i tidigare inlägg så var detta en rätt som jag till en början trodde skulle bli en stor flopp men som visade sig bli riktigt bra. Kombinationerna i rätten var för mig helt knasiga till en början men när jag väl fick smaka på resultatet så insåg jag rätt snabbt att detta är något vi kommer äta här hemma igen. Den som gillade det allra mest var nog min lillebror som till slut hade fått i sig tre tortillabröd, jag ser i alla fall det som ett bra betyg! Här ser ni hur resultatet blev:

I nästa inlägg kommer ni kunna läsa om Halstrad lax med pasta och vit sparris samt veckorecensionen av Dalakassen. Ha en fortsatt trevlig dag!
//Alexandra

Dalakassen dag 3

Onsdagens rätt var Marinerad kyckling med ris och grönsallad. Här kommer ingredienserna och receptet:

Kycklinglår 1 kg

Ingefära 1 st

Isbergssallad ½ huvud

Gröna ärtor ½ förp

Majs 1 burk

Ris (x)

Sweet chilisås (x)

Maizena (x)

Soja, kinesisk (x)

Salt (x)

Ingredienserna markerade med (x) är de basvaror som inte följer med i kassen utan som man oftast har hemma själv och om inte då måste införskaffa. Här nedan följer receptet:

(40 minuter)

Ta ut kycklingen ur frysen kvällen innan tillagningen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Pudra maizena över kycklingen och vänd runt så att mjölet sätter sig runt kycklingen.

Blanda 3/4 dl sweet chilisås, 1-2 msk finriven ingefära och 3 msk soja i en skål

Lägg ner kycklingen i en plastpåse, häll över marinaden och blanda runt.

Tillaga riset enligt anvisningar på förpackningen.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter. Skär i kycklingen för att kolla om den är klar. Saften som kommer ut skall inte ha någon röd färg.

Strimla isbergssallad och blanda i ärtor från 1/2 förpackning. Häll av majsen och blanda i salladen.

Servera den marinerade kycklingen med nykokt ris och salladsblandningen.

Denna rätt var inte heller så svår att laga men det fanns några frågetecken. Personligen hade jag tyckt att kycklingen skulle fått ligga i marinaden längre än vad den fick göra i receptet. Funderade även lite kring ärtorna, jag fick lägga dom i vatten för att ens kunna lägga ner dom i salladen då jag inte tyckte det kändes helt naturligt att servera frysa ärtor och det stod ingenting i receptet om att dom skulle kokas eller läggas i vatten. Men bortsätt från detta så gillade jag receptet då det gick ganska fort och var väldigt enkelt. Kan dock inte visa er hur resultatet blev då jag helt glömde bort att ta en bild på maten innan vi började äta. Nästa rätt på Dalakassens meny är Tacos al Pastor, en rätt som till en början verkade bli en stor flopp men som visade sig bli riktigt god!
Ha det bäst tills vi hörs igen.
//Alexandra

RSS 2.0