Linas Matkasse dag 3

Veckans tredje maträtt denna veckan var Dill- och pepparrotsgryta med kalkonkorv och kamutvete. Som ni vet måste jag skriva recepten här i bloggen så här nedan kommer receptet:

Dill- och Pepparrotsgryta med Kalkonkorv och Kamutvete

Svårighetsgrad: Snabb

 

Ingredienser:

-          Dill

-          Grädde

-          Kalkonkorv

-          Kamutvete

-          Konserverade körsbärstomater

-          Krispsallad

-          Pepparrot

-          Röd snackpaprika

-          Rödlökar

-          Ärtskott

-          Honung (H)

-          Köttbuljong (H)

-          Mjölk (H)

-          Olja (H)

-          Salt (H)

-          Svartpeppar (H)

1. Koka upp 5 dl vatten och 2 krm salt. Tillsätt sedan 3 dl kamutvete och koka enligt anvisning på förpackningen.

2. Klyfta 2 rödlökar. Skiva 500g kalkonkorv och skär i strimlor.

3. Hetta upp lite olja i en gryta med lock, eller en traktörpanna, och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt korven och bryn den. Häll ner 400g konserverade körsbärstomater, ½ dl grädde, 1 dl mjölk, 1 dl vatten och 1 tärning köttbuljong.

4. Koka upp grytan och låt koka under lock på svag värme i ca 5 minuter. Medan grytan kokar: Skala och riv ner ½ bit pepparrot i grytan, pepparrot varierar i styrka, pröva dig fram till önskad smak. Smaksätt med 15g dill (½ pkt), 1 tsk honung och 2 krm svartpeppar.

5. Riv ½ krispsallad i bitar och strimla 1 röd snackpaprika. Blanda med ½ ask ärtskott till en sallad.

6. Servera grytan med nykokt kamutvete och sallad.

Rätten var enkel att göra och gick fort. Jag tyckte att rätten blev rätt god men framför allt tyckte killarna i huset att rätten var riktigt god. Jag kan dock inte visa upp någon bild på resultatet då jag helt glömde bort att ta någon. Nästkommande recept denna vecka är lättpanerad kyckling med kamutvete och apelsindressad chèvresallad. Ha en fortsatt trevlig dag!
//Alexandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0