Linas Matkasse dag 4

Hej igen kära vänner! Idag är det Lättpanerad kyckling med kamutvete och apelsindressad chèvresallad som står på menyn och som ni nu vet så kommer recepten från denna vecka upp här direkt på bloggen då de inte finns att hitta på nätet. Men här nedan ser ni i alla fall receptet.

Lättpanerad Kyckling med Kamutvete och Apelsindressad Chèvresallad

Svårighetsgrad: Snabb

 

Ingredienser:

-          Apelsin

-          Babyspenat

-          Chèvre

-          Kamutvete

-          Kycklingfilé

-          Suger snaps

-          Tranbärstankar

-          Äpple

-          Olja (H)

-          Salt (H)

-          Svartpeppar (H)

-          Vetemjöl (H)

-          Vinäger (H)

1. Apelsindressing: Finriv skalet och pressa saften från 1 apelsin (bara det yttersta orangefärgade, det vita smakar beskt). Blanda med 3 msk olja, 1½ msk vinäger, t ex äppelcidervinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

2. Koka upp 5 dl vatten och 2 krm salt. Tillsätt 3 dl Kamutvete och koka enligt anvisning på förpackningen.

3. Skär 1 äpple i tunna klyftor. Skölj 70g babyspenat och 150g suger snaps. Blanda allt i en skål tillsammans med 1 påse tranbärstankar och hälften av apelsindressingen. Smula över ca 150g chèvre.

4. Häll upp lite vetemjöl på ett fat. Strö ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar över ca 600g kycklingfilé. Vänd kycklingen i mjölet och stek i olja på svag medelvärme.

5. Servera kycklingen med chévresalladen, kamutvetet och resten av apelsindressingen.

Tips! Chèvre är en fransk ostsort gjord på getmjölk. Är den obekant, servera den i en separat skål så kan man smaka i sin egen takt.

Denna middag var relativt enkel att laga och tog inte så lång tid att göra. Smakerna var bra men jag önskar själv att jag hade följt tipset angående chèvre osten då den tog över mycket av smaken i salladen… Men är ett tips från mig att låta chèvren ligga i kylskåpet eller kanske till och med frysen under tiden man lagar maten då min ost var nästan flytande när jag skulle försöka ”smula” den över salladen. Bortsätt från detta så blev måltiden relativt god och dom flesta i familjen gillade rätten. Här nedan kan ni se resultatet:

Imorgon är det Hjortfärsbiffar med jordärtskockspuré och rostade rotfrukter som står på menyn och detta är ett så kallat tufft recept så vi får se hur det går… Ha en fortsatt trevlig dag nu så hörs vi imorgon igen!
//Alexandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0